Dejan Novaković profesor kulinarstva: Rekordi i samo rekordi- naše, a svetsko!

Na najvećoj jesenjoj smotri agrara 17. sajmu poljoprivrede održanom u Kragujevcu, učestvovali su izlagači iz svih oblasti poljoprivrede, a sajamsku manifestaciju pratile su izložbe sitnih životinja, svinja, ovaca, krava, konja. Pored toga posetioci sajma mogli su da degustiraju tradicionalno srpsko jelo pasulj koji je napravljen na malo drugačiji način i sa nesvakidašnjim dodatkom. Pasulj nije jedino jelo koje je pripremano na Šumadija sajmu. Naime, Radiša Radisavljević iz sela Medveđa nadomak Despotovca pripremao je još jedno tradicionalno srpsko jelo-kačamak. Ovog puta za obaranje Ginisovog rekorda. Kačamak ili palenta je obrok koji se pravi od belog ili žutog kukuruznog brašna i smatra se najzdravijim obrokom na svetu, a Radiša je i ove godine uspeo da obori Ginisov rekorad i napravi kačamak širok 165 centimetara i oko 90 kilograma težak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here