1

Dragan Todorović – poljoprivrednik iz sela Dublje kod Svilajnca aktivno koristi podsticaje

Dragan Todorović iz sela Dublje kod Svilajnca bavi se stočarstvom i proizvodnjom mleka. Dragan je i odbornik u opštini. On za svoj rad i za potrebe svog gazdinstva koristi i državne i subvencije koje daje lokalna samouprava. Za njih saznaje od svojih kolega iz opštine.

Dragan najviše ulaže u mehanizaciju i priplodni materijal koji nabavlja isključivo iz uvoza. Kako ističe, lokalna samouprava će kroz subvencije pomoći kupovinu junica.

“Zadnjih godinu, dve dana dosta je i krava prodato, zbog niske cene mleka, ali od kada se čulo da će u Svilajnac doći mlekara Master frigo sa Zlatibora, svi su počeli da dižu cenu mleka, svakih 15 dana po 3-5 dinara” , objašnjava Dragan.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredni” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije u partnerstvu sa Centrom za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / www.agronews.rs.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

3

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here