1

Nikola Milojević, Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije: Znanje i iskustvo na prvom mestu

 

Nikola Milojević iz sela Ljubava kod Kruševca inžinjer je voćarstva i vinogradarstva. Milojević se bavi rasadničarstvom, a kao inžinjer i čovek sa iskustvom član je udruženja Mladi poljoprivrednici Srbije i njihov stručni saradnik. Porodica Milojević se generacijama unazad bavi proizvodnjom sadnica, a taj posao započeo je još njegov čukundeda. Milojevići proizvode sadnice voća na nekoliko parcela.

Što se voćnih sadnica tiče, Milojevići proizvode šljivu, jabuku, trešnju, višnju, krušku i mušmulu koju najčešće plasiraju na teritoriji Srbije. Veći deo asortimana je unapred naručen, tako da sa plasmanom nemaju problema, ističe Nikola i dodaje da deo svojih sadnica ostavljaju za maloprodaju. U proizvodnji sadnica učestvuje cela porodica, a za upošljavanje radnika retko kad postoji potreba.

Nikola je član udruženja MPS i svojim savetima pomaže poljoprivrednim proizvođačima od pripreme parcela do same sadnje. Nikolu smo pitali i kako ocenjuje ovogodišnju voćarsku sezonu i kakva su očekivanja za naredni period s obzirom na loše vremenske uslove i nedavne nepogode.

Nikola Milojević je na kraju našeg razgovora pozvao sve poljoprivredne proizvođače, bez obzira kojom se granom poljoprivrede bave na udruživanje, jer je prema njegovim rečima to jedini način da budu vidljivi i konkurentni na tržištu.

3

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here