Prof. dr Nenad Đurić o učešću Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka – Roštiljijada u Leskovcu
Prof. dr Nenad Đurić o učešću Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka – Roštiljijada u Leskovcu
Bez dobre paprike i dobre salate nema ni dobrog roštilja pa je iz tog razloga svoje mesto na leskovačkoj roštiljijadi imao i Institut za povrtarstvo iz Smederevske Palanke. Na svom izložbeno prodajnom štandu zaposleni u Institutu su posetiocima jedne od najvećih manifestacija u Srbiji ponudili svoje proizvode. Institut se prema rečima direktora dr Nenada Đurića u poslednje dve godine marketingški širi i vraća na mesta gde je nekada bio izuzetno prisutan. Ono na čemu se u Institutu za povrtarstvo Smederevska Palanka posebno insistira su tradicionalni ukusi. Nije dovoljno samo proizvesti količinu i kvantitet, kaže Đurić, nego ono što se proizvede treba da bude kvalitetno i da ima i ukus i miris.