1

Filip Babić – voćar iz Požarevca, sarađuje sa PSSS i aktivno koristi podsticaje i subvencije

Filip Babić je voćar iz Požarevca. Na 4.5 hektara gaji krušku viljamovku, a poseduje i oko 40 košnica. Poljoprivredom se bavi od 2009. godine, a pčelarstvom od 2014. Njegovo gazdinstvo koristi subvencije i države i lokalne samouprave.

Poljoprivredna služba u Požarevcu je na njegovom voćnjaku instalirala meteorološku stanicu, a kako kaže, on od njih dobija pomoć oko podnošenja zahteva. Kada je prvi put aplicirao za subvencije nije imao pomoć i, kako kaže, teško se snalazio.

Farbrika za preradu bi podigla otkupnu cenu konzumne robe a, poljoprivredni proizvođači, treba da učestvuju u radu lokalne samouprave jer oni najbolje znaju svoje i potrebe i potrebe svojih kolega. ”, napominje Filip.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredni” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije u partnerstvu sa Centrom za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / www.agronews.rs.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

3

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here